Конкурс за избор у звање за област Електротехничко и информатичко инжењерство

РЕПУБЛИКА СРБИЈА
Академија васпитачко-медицинских струковних студија
Број:01-49/24
Датум:05.02.2024. године
Крушевац

 

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ

 

ПРЕДМЕТ: Конкурс за избор у звање и заснивање радног односа

Академија васпитачко-медицинских струковних студија расписује Kонкурс за избор у звање и заснивање радног односа за радно место:

 

1.Сарадника за област Електротехничко и информатичко инжењерство, са пуним радним временом,  на одређено време од 1 године, Одсек техничко-технолошких студија Крушевац – 2 извршиоца

 

Услови: студент мастер струковних студија или специјалистичких струковних студија, који је студије првог степена студија завршио са просечном оценом најмање осам (8) и остали услови прописани чланом 83. Закона о високом образовању („Сл. гласник РС“, бр. 88/2017, 73/2018, 27/2018 – др. закон, 67/2019, 6/2020 – др. закони, 11/2021 – аутентично тумачење, 67/2021, 67/2021 – др. закон и 76/2023, Правилником о начину и поступку избора у звање и заснивању радног односа наставника и сарадника Академије васпитачко-медицинских струковних студија бр. 01-228/22-1 од 21. 04. 2022.године, Минималним условима за избор у звања наставника на академијама струковних студија и високим школама струковних студија („Службени гласник РС” број 130 од 29. децембра 2021. године), као и непостојање сметњи из члана 72 став 4 Закона о високом образовању.

Лица која подносе пријаву на конкурс за избор у звање морају приложити и следећу документацију:

-оверене фотокопије диплома, биографију, извод из матичне књиге рођених, уверење о држављанству, потврду МУП-а да кандидат није правноснажном пресудом осуђен за кривично дело против полне слободе,фалсификовања јавне исправе коју издаје високошколска установа или примање мита у обављању послова у високошколској установи, списак научних и стручних радова, пројеката и прилоге који документују наводе из пријаве и омогућују увид у научни рад и стручне квалификације кандидата

Рок за подношење пријаве је 8 дана од дана објављивања конкурса.

 

Неблаговремене пријаве и пријаве без комплетне документације неће бити разматране.

Пријаве слати на адресу: Академија васпитачко-медицинских струковних студија, ул. Балканска бр.18, 37000 Крушевац.

Обавештење

Обавештавамо Вас да се у складу са одредбама Закона о државним и другим празницима Републике Србије („Сл. гласник РС“, бр. 43/2001, 101/2007 и 92/2011) поводом обележавања Сретења – Дана државности Србије, Академија васпитачко-медицинских струковних студија неће радити у четвртак и петак 15. и 16. фебруара 2024. године.

Обавештење

У складу са Закључком Владе РС од 4.01.2024. године Академија неће радити 8.01.2024.

Обавештење

Обавештавамо Вас да се у складу са одредбама Закона о државним и другим празницима Републике Србије („Сл. гласник РС“, бр. 43/2001, 101/2007 и 92/2011) поводом обележавања новогодишњих и божићних празника Академија васпитачко-медицинских струковних студија неће радити од 1, 2. и 7. јануара 2024. године.

Студенти АВМСС на трећем Конгресу студената струковних студија Србије

У периоду од 03.12. до 06.12.2023 на Златибору је организован, трећи по реду, Конгрес студената струковних студија Србије. Овом Конгресу присуствовали су и студенти Академије васпитачко-медицинских струковних студија Крушевац, Миладиновић Александра председник студентског парламента АВМСС, Марковић Симона (Одсек васпитачких студија Крушевац), Анђелковић Милица, Сунчица Ледизињи (Одсек васпитачких студија Алексинац), Ђорђевић Анђела, Ћирковић Филип, Илић Андрија (Одсек медицинских студија Ћуприја) и Марковић Урош (Одсек техничко технолошких студија Крушевац).

Значај континуираног учења и прилагођавања новим технологијама и трендовима, као кључног фактора за успех у професионалном развоју, био је главна тема овог Конгреса. Узимајући у обзир тренутне трендове,  улогу високих струковних школа у припреми студената за реалне захтеве тржишта рада представници СКАССС-а су изабрали адекватне предаваче који су током трајања Конгреса преносили своја знања и искуства. Предавања су била испуњена практичним саветима и примерима, што је допринело бољем разумевању изазова и прилика које стоје пред студентима након завршетка школовања.

„Присуство на трећем конгресу студената струковних студија Србије, за нас било је од великог значаја. У току самог конгреса, приликом излагања предавача сазнали смо доста тога што би било одвеликог значаја за наше даље усавршавање. Изузев самих предавања, боравак на Златибору представљао је прави одмор за студенте наше Академије, где смо се упознали међусобно, и заједно смо обилазили знаменитости ове прелепе планине“, истакла је Александра Миладиновић, Председник студентског парламента.

„Сматрамо да треба пружити могућност што већем броју студената наше Академије да посећују конгресе и едукативне радионице. Сложили смо се да је потребно да и ми сами организујемо више промотивних и едукативних активности у сваком од одсека јер је усавршавање једини начин да на крају студија имамо више искуства, компетитивну предност у запошљавању али и вољу за целоживотним учењем“, закључак је свих студената.

Конгрес је успешно одржан, очекивања наших студената испуњена, и надамо се да ће своје икуство поделити са својим колегама и тако их подстаћи да се и они у будућности ангажују и улажу у себе и своје образовање.

Извештај комисије

Извештај комисије за избор предавача за ужу научно-стручну област Психологија са 100% радног времена.

Преузмите извештај овде.