Студенти АВМСС на трећем Конгресу студената струковних студија Србије

У периоду од 03.12. до 06.12.2023 на Златибору је организован, трећи по реду, Конгрес студената струковних студија Србије. Овом Конгресу присуствовали су и студенти Академије васпитачко-медицинских струковних студија Крушевац, Миладиновић Александра председник студентског парламента АВМСС, Марковић Симона (Одсек васпитачких студија Крушевац), Анђелковић Милица, Сунчица Ледизињи (Одсек васпитачких студија Алексинац), Ђорђевић Анђела, Ћирковић Филип, Илић Андрија (Одсек медицинских студија Ћуприја) и Марковић Урош (Одсек техничко технолошких студија Крушевац).

Значај континуираног учења и прилагођавања новим технологијама и трендовима, као кључног фактора за успех у професионалном развоју, био је главна тема овог Конгреса. Узимајући у обзир тренутне трендове,  улогу високих струковних школа у припреми студената за реалне захтеве тржишта рада представници СКАССС-а су изабрали адекватне предаваче који су током трајања Конгреса преносили своја знања и искуства. Предавања су била испуњена практичним саветима и примерима, што је допринело бољем разумевању изазова и прилика које стоје пред студентима након завршетка школовања.

„Присуство на трећем конгресу студената струковних студија Србије, за нас било је од великог значаја. У току самог конгреса, приликом излагања предавача сазнали смо доста тога што би било одвеликог значаја за наше даље усавршавање. Изузев самих предавања, боравак на Златибору представљао је прави одмор за студенте наше Академије, где смо се упознали међусобно, и заједно смо обилазили знаменитости ове прелепе планине“, истакла је Александра Миладиновић, Председник студентског парламента.

„Сматрамо да треба пружити могућност што већем броју студената наше Академије да посећују конгресе и едукативне радионице. Сложили смо се да је потребно да и ми сами организујемо више промотивних и едукативних активности у сваком од одсека јер је усавршавање једини начин да на крају студија имамо више искуства, компетитивну предност у запошљавању али и вољу за целоживотним учењем“, закључак је свих студената.

Конгрес је успешно одржан, очекивања наших студената испуњена, и надамо се да ће своје икуство поделити са својим колегама и тако их подстаћи да се и они у будућности ангажују и улажу у себе и своје образовање.